Föreningsinformation
Loggan

Chalmers Danssällskap är en kårförening för dansintresserade på och utanför Chalmers. Föreningen har funnits sedan 1999 och har till syfte att arrangera dansaktiviteter för Chalmerister, universitetsstuderande och andra dansintresserade och därigenom skapa förutsättningar för socialt umgänge under dansanta former. Alla dansintresserade är välkomna att delta i våra aktiviteter och bli medlemmar! Ibland har vi restriktioner i medlemsskap för folk som inte är medlemmar i Chalmers studentkår men alla är ändå alltid välkomna på våra danskvällar, oftast även på kurserna.

Vill du bli medlem?
Kom förbi på en danskväll eller kurs, eller maila dance-board@dance.chs.chalmers.se!

Vanligtvis ordnar föreningen ungefär en danskväll per månad, då vi spelar musik och dansar blandade danser. Vanligast är bugg, vals, foxtrot, jitterbug (Lindy hop) och salsa, men även andra danser förekommer om det finns önskemål, t.ex. cha cha, quickstep, tango och schottis (!). Man behöver absolut inte kunna alla de här danserna för att vara med, det räcker att man tycker det är roligt att dansa och gärna vill försöka! Vi ordnar även prova-på-kurser där man kan lära sig mer och där även rena nybörjare är välkomna! Det händer också att vi ordnar längre kurser, men det förekommer mer oregelbundet. Under tidigare år har vi t.ex. hållit i kurser i baldans i samarbete med Chalmers Balkommitté/Marksalksämbetet, flera längre kurser i baldanser och blandade kurser i bl.a. svensk folkdans.
För närvarande ges dock kurser varje termin., se under Kalender för mer information.

Denna hemsida innehåller information om föreningen och våra aktiviteter. Merparten av sidorna sköts av webbansvarig i styrelsen (se nedan) och av dessa finns de flesta i både svensk och engelsk version. Sidorna om dansskor och vitsar däremot lånar föreningen av David Göthberg och därför är han ansvarig för dessa sidor.

Föreningens logga är gjord av Natalia Popov.

Vill du kontakta föreningens styrelse, se under Kontakt. Vi har inte publicerat tidigare protokoll och verksamhetsberättelser, men om du hör av dig kan vi skicka över det du är intresserad av att läsa.

Här kan du läsa våra stadgar.Copyright © Chalmers Danssällskap / Chalmers Dance Society

Webbansvarig/Webmaster: Styrelsen

Senast uppdaterad / Latest updated 2010-07-28.

http://www.dance.chs.chalmers.se